Ceaiul negru este în opinia mea, cel mai bun ceai
și cel mai bun înlocuitor, pentru cafea. În ciuda faptului că Turcii au găsit-o
ca înlocuitor perfect pentru cafea după prăbușirea imperiului Otoman, după 1923,
sau ca înlocuitor al cafelei moca (adusă din peninsula arabică, care și-a luat
numele după portul yemenit Mocha), sau faptul că Chinezii o beau de 5000 de
ani, pentru mine, ceaiul negru, este cel mai bun remediu pentru o durere de
cap, o sesiune,sau nevoia de a părea excentric într-o cameră în care toată
lumea comandă cafea.
Ce este ceaiul negru
Ceaiul turcesc a fost introdus în societatea românească după ce acesta a intrat în
obiceiurile imperiului Otoman, prin intermediul drumului de mătase, după anii
1500. După cum știm, multe delicatese Turcești definesc bucătăria țărilor
Balcanice, precum Rahatul, Halvaua, Halvița, până la Musaca, Ciubucul sau
ceaiul negru, Turcesc.
La ce este bun
Ceaiul negru este bogat în teină și este mai slab
decât cafeaua, dar are același efect. Poate fi considerat cel mai bun
înlocuitor pentru oamenii cu diabet și cel mai bun remediu celor împătimiți de cafele
sau energizante, ce vor să evite diabetul sau alte boli.
Se știe faptul că ceaiul negru:
·
- Ajută la prevenirea cancerului;
- · Conținutul ridicat de cafeină din teină ajută capacitatea de concentrare și rezistență la oboseală fărsă afecteze inimă;
- · Consumul regulat de ceai negru distruge virușii orali (cum ar fi herpesul);
- · Ajută la diverse infecții ale pielii, diareei, pneumoniei și cistitei (de preferat a se consuma împreună cu tratamentul prescris de medic. Nu înlocuiți medicamentele cu remedii băbești);
- · Ceaiul negru, față de cafea, este benefic inimii. Consumul regulat, în cantități limitate, luptă împotriva colesterolului.
Ceaiul negru este chiar indicat pentru
pacienții care suferă de diabet de tip II, conform unui studiu al universității
din Teheran. Conform acestui studiu, ceaiul negru ajută la echilibrarea nivelului
glicemiei din organism.
În opinia mea, ceaiul negru este cea mai bună alternativă
consumului de cafea. Se recomandă a se consuma dimineața, în timpul
sesiunilor, sau orelor peste program la muncă. Plus că gustul este formidabil și
poate fi o activitate prin care poți să pari că faci ceva diferit față de
ceilalți.
Nu asta ne dorim cu toții?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu